Tipsa en vän om denna sidan

Individuell retorikcoaching

Under den individuella retorikcoachingen får du skräddarsydd hjälp för dina behov på tider som passar dig. Individuell retorikcoaching riktar sig till dig som är ledare, föreläsare, utbildare, styrelsemedlem eller företagare och vill utveckla dig i din kommunikativa kompetens och retorik. Få hjälp med just dina utmaningar.

Retorikcoaching med hög integritet och diskretion

Ansvarig för den den individuella retorikcoachingen är retorikkonsulten Nina Buchaus. Nina har erfarenhet av att retorikcoacha personer i olika befattningar i näringslivet med mycket goda resultat. Nina erbjuder retorikcoaching med hög integritet och diskretion. 

Retorikcoaching med flexibel bokning
Boka med god framförhållning eller med kort varsel. Boka in ett eller flera tillfällen. Rekommenderad retorikträning att starta med är tre tillfällen, två timmar per träningspass.

Retorikcoachingens innehåll anpassas till dina behov och prioriteringsområden:

1. Retorikcoaching med hjälp av retoriska dispositionsmallar som ökar tydligheten i ditt budskap

Du får retoriska dispositionsmallar för att öka tydligheten i ditt budskap. Skapar effekt i presentationer och argumentationer eller informationsbudskap. Du får också råd och knep för att målgruppsanpassa ditt innehåll och relevansen av den.

2. Retorikcoaching med hjälp av retoriska språkknep som gör ditt budskap konkretare och ökar engagemanget

Du får retoriska språkfigurer och språkknep till dina budskap som resulterar i konkretion och engagemang. Lär dig ordets makt, metaforernas kraft, jämförelsernas tydlighet och många fler. Lär dig också vilka ord som inte behöver vara med.

3. Retorikcoaching med hjälp av rösttekniker som gör din röst mer levande och nyanserad

Du blirg medveten om hur du använder din röst. Du får retoriska och karismatiska rösttekniker som gör din röst mer levande och nyanserad. Med pauser, betoningar, variation av styrka, artikulationer ger du intryck med ditt uttryck.

4. Retorikcoaching med hjälp av kroppsspråkstekniker som förstärker och förtydligar

Du får retoriska kroppsspråkstekniker som förstärker och förtydligar ditt budskap! Med träning i en ny gestreportear, kroppspositioner och engagerande ansiktsuttryck höjer du helhetsintrycket av både dig som talare och ditt budskap.

5. Retorikcoaching hur du hanterar powerpoint-bilder, AV-hjälpmedel

Du får retoriska tips och råd till din hantering av AV- hjälpmedel. Du får träning i hur du med enkla medel integrerar ditt budskap med blädderblock, powerpointbilder eller whiteboard. Vid behov får du också hjälp med talskrivning och innehåll av presentationer.

6. Retorikcoaching som ger dig personlig och konstruktiv feedback som utvecklar och utmanar

Du får personlig coachning och konstruktiv feedback som är utvecklande och utmanande för din personliga och professionella utveckling. För att att du snabbt ska få ett resultat blir du filmad vid ett flertal tillfällen och därefter analyserar vi tillsammans dina styrkor och utvecklingsområden.

7. Konkreta retoriktips och exempel i ett omfattande kompendium

Du får ett pedagogiskt material med alla tekniker och tips för din fortsatta utveckling.

Sagt av kunder om Nina som retorikcoach
"Inför olika presentationer har jag oftast fokuserat på innehållet och de bilder jag tänkt visa. Nina fick mig att inse att ord är en mycket liten del av upplevelsen av en presentation. Vi arbetade mycket med rösten (hur jag säger innehållet) samt kroppsspråket (hur förstärker jag innehållet). Upplägget för individuella coachningen var ”träna genom att göra” och Nina filmade mina träningar för att ge mig bästa möjliga feedback.
Nina är en utmärkt coach som utgår ifrån individens förutsättningar och mål. Med humor och stort tålamod guidade hon mig i detta svåra ämne."
Torbjörn Johansson, Regional Manager, Industrial IT & Automation

"Hej Nina, Jag vill tacka dig för kursen i retorik och presentationsteknik för ett år sedan. Innan kursen undvek jag i det längsta att prata inför andra. Det hände till och med att jag smet om jag så bara misstänkte att någon skulle be mig göra en redovisning på ett möte eller en konferens. När jag stod framför en grupp kändes det som jag var naken. Och att de inte gillade vad de såg. Det var hemskt. Ibland ville jag bara rymma också under min individuella coachning med dig. Men du lät mig inte komma undan utan lotsade mig igenom övningarna. Din feedback gjorde att jag långsamt växte. Och nu, ett år senare, kan jag konstatera att jag kommit längre  än jag någonsin trott varit möjligt.
Nu är jag påklädd när jag pratar. Ibland till och med välklädd.” Anna Björlin, PR-ansvarig på ett läkemedelsföretag

För mer information och offert, välkommen att kontakta oss för vidare diskussion om just ditt behov. 

Retorikcoach: Nina Buchaus. Läs mer om Nina

Boka nu. Antalet platser är begränsade. Kontakta oss för att boka.

Vill du att vi kontaktar dig?

Namn:*

Företag:*

Telefon:*

E-post:*

Blue line