Tipsa en vän om denna sidan

Argumentationsteknik - Konsten att övertyga -Stockholm

2015-11-11

En intensiv endagsutbildning med Nina Buchaus

Max 8 deltagare

Håller dina argument? 
Har du de rätta verktygen för att få effekt i din argumentation? Välkommen på en intensiv utbildningsdag där du får träning, verktyg, coaching och feedback i argumentation.

Det är inte bara politiker som Obama och Merkel som behöver vässa sin argumentationsteknik. Även du har användning av att slipa dina tekniker för att bli vass och övertygande i dina förslag, idéer, påståenden, förhandlingar och beslut.

Vem riktar sig utbildningen till?
En utbildning för dig som vill bli framgångsrik på säljmötena, förhandlingarna, presentationerna, mötena och diskussionerna. För dig som vill vara tydlig, tilltalande och trovärdig under din argumentation.

Vad får du lära dig?
Utbildningsdagen kommer att sätta fokus på hur du bygger upp din argumentation och hur du framför dina argument, stödargument och hur du bemöter motargumenten sittandes som ståendes. Det handlar om – konsten att övertyga. Du får lära dig retorikens argumentationsmodell där du fördelar ditt budskap från start till slut med slagkraftighet. Du får också lära dig att framföra dina argument med språklig finess ackompanjerat med tydliga gester. Sist men inte minst får du lära dig att förstärka argumenten med dina röstresurser.

Utbildningens innehåll:

1. Anpassa dina argument efter situation, syfte och målgrupp och inte efter dina referensramar?
Bygg inte upp din argumentation efter dina egna referensramar och egna intresseområde. Lär dig FAMN- modellen för att bemöta målgruppens behov och förväntningar. Få med dig tekniker i hur du kan situations- och målgruppsanpassa din argumentation. ??

2. Var skarp! Vässa dina argument med struktur
Du får med dig en slagkraftig retorisk argumentationsmodell som skapar tydlighet och trovärdighet - från start till slut. Den ökar mottagaren förståelse för ditt budskap och hjälper dig att komma till saken.
 
3. Bygg upp en säker argumentation med retorikens ABC

Missa inte retorikens tre viktigaste byggstenar när du vill vara trovärdig. Det handlar om att bygga upp trovärdighet, saklighet och att skapa en känsla med ethos, logos och pathos.

4. Konkret och kort istället för abstrakt och långrandig!
Lär dig att sätta punkt med en rätt avslutningston och en kraftfull paus. Träna dig också i att skala bort onödiga ord, detaljer och upprepande tics.

5. Väg dina ord med våg – och förstärk dem med betoningar och pauser
Visualisera och konkretisera ditt budskap och dina argument med metaforer, exempel, jämförelser. Skala bort klyschor. Ersätt torra resonemang med ord som aktiverar.

6. Träna dig i att bemöta motargument och obekväma frågor
Behärska metoder som ger dig säkerhet och pondus när du får kritik och oväntade frågor som berör din argumentation.

7. Förstärk dina argument med gester och förtydliga dem med kraftfulla pauser
När du argumenterar muntligt har du ett oslagbart verktyg som förstärkningsmedel – din kropp. Med medvetna gester och kraftfull hållning uppfattas du och ditt budskap tydligare!


Omfattning
En heldag: 09.00-16.30.

Sagt om Nina Buchaus som utbildare
”Väldigt direkt och ”handgriplig” kurs – vi gick direkt på väsentligheter och övningar utan en massa lull-lull och onödigt prat”.
”Jag känner mig mycket mer peppad nu! En utmärkt och mycket viktig kurs på alla sätt men det var ändå Nina Buchaus som gjorde helheten. Stort tack!” Karolina Johnsson
"Det bästa var att vi under en dag fick göra så många korta framföranden och fick direkt feedback på dessa",
Anna Källman, Atlas Copco Rock Drills AB
"Inget flum. Konkret o användbart. Tydliga verktyg", Katarina Andersson, Migrationsverket
"Bra utbildning som jag kommer att rekommendera andra att gå.", Helena Bomfim, Kemwell AB
"Nina skapade en bra atmosfär. Hon är superduktig och tydlig och ger feedback på ett konstruktivt sätt. Direkt och klar!" Micaela Rogersten
"En dag varvat med praktik och terori, mycket värdefullla verktyg & feedback"
Katharina Sjögren Edström, Lernia Utbildning AB
"Konkreta exempel, precis vad jag behövde. Bra med feedback samt få deltagare. Var mycket nytt! Inte det man hört 100 gånger förut." Hanna Törnström, Avega Group

Utbildningsledare Nina Buchaus
Nina är fil. kand. i retorik. Certifierad i NLP Master Practioner, Effective Charismatic Leadership och Group Dynamics för Michael Grinder, USA. Utbildning inom pedagogisk drama och röstutveckling SMI Stockholm. Hon har ett coachande förhållningssätt som utbildare. Ninas utbildningserfarenhet har hon skaffat på SAS Flight Academy där hon jobbade som instruktör och senare tid som utbildningskonsult.

Aktuella orter och datum:
Stockholm 11 november, Elite Hotel Stockholm Plaza

Pris: Pris: 4900 kr exkl. moms. I priset ingår dokumentation, lunch och fika. Vi har begränsat antalet deltagare till max 8. Allt för att du skall få utrymme för mycket träning och för individuell retorikcoachning på plats.

Bonus
Som uppföljning när du kommer hem har du möjlighet att få personlig coaching via telefon vid två tillfällen à 45 min av Kerstin Wångstedt. På köpet, värde 1 800 kr. Då finns tillfälle att ta upp dina utmaningar när du kommit hem och testat i praktiken. Många har upplevt att de på kort tid gjort stora framsteg och kommit vidare i sina utmaningar. Kerstin Wångstedt har mer än 1 000 coachingtimmar bakom sig och har coachat företagsledare, medarbetare, chefer, coacher och säljare i nästan 10 år. Hon har hjälpt de som hon coachat till mycket goda resultat på ofta mycket kort tid.

Du kan även boka Argumentationsteknik - Konsten att övertyga som kundanpassad utbildning för din organisation. Kontakta oss så tar vi fram förslag.

Tre enkla sätt att boka:

Visa mail     Via formulär     Via telefon

Kontakta oss om du vill veta mer.

Kan även bokas som kundanpassad utbildning för er organisation. Kontakta oss så tar vi fram förslag.

Vill du att vi kontaktar dig?

Namn:*

Företag:*

Telefon:*

E-post:*

Blue line