Tipsa en vän om denna sidan

Så kan du göra klart inför semestern
8 snabba tips. Använd de som passar dig.

 1. Sätt rimliga och realistiska mål för vad du vill ha klart. Prioritera. Vad bidrar till dina mål? Vad kan du helt enkelt skippa? Gör det möjligt att lyckas.
   
 2. Passa på att rensa och strukturera upp. Få rent på skrivbordet. Rensa i mailen och i datorn. Strukturera upp så att det blir lätt att hitta. Samma struktur oavsett format brukar vara fungerande.
   
 3. Ta itu med surdegar. Finns det saker som kan delegeras, delas in i mindre bitar eller helt enkelt bara ta tag i? Tänk vad skönt att slippa komma tillbaka till surdegarna!
   
 4. Försök att dra ner på tempot innan semestern. Undvik att gå in i semestern med en hög stressnivå. Tillåt din hjärna att gå ner i varv.
   
 5. Informera kollegor, kunder och andra när du är ledig, om de kan nå dig eller vem de kan nå i stället under ledigheten. Kom ihåg att prata in meddelande och lägg in mailsvar. Förekom och slipp bli störd i onödan.
   
 6. Sätt mål och planera för hösten. Gör det lätt att starta genom att ha förberett de stora dragen. Vad vill du ha mer av och vad vill du ha mindre av? Skriv upp saker du skall göra efter semestern så du slipper att ha det i huvudet.
   
 7. Var nöjd med det du åstadkommit. Ge dig själv en klapp på axeln och uppmärksamma mer det du gjort än det du inte gjort.
   
 8. Har du gått på ledighet? Släpp så mycket du kan och var rikta uppmärksamheten på där du är. Var här och nu.

Ha en riktigt skön sommar!

Veckans tips är skrivet av Kerstin Wångstedt

Ps. Läs mer om vår utbildning i Personlig effektivitet. Just nu boka tidigt rabatt t.o.m 30 juni. Gå 3 för 2 eller få 1 000 kr i rabatt. Läs mer>>

Vill du att vi kontaktar dig?

Namn:*

Företag:*

Telefon:*

E-post:*

Blue line