Tipsa en vän om denna sidan

Påverka ditt hjärta och påverka dig själv!

När vi pratar om kärlek, mod och känslor refererar vi ofta till hjärtat. Gör det med hjärtat säger vi t.ex. men visste du att hjärtat på riktigt har en stor påverkan på dig? Hjärtat skickar signaler för varje hjärtslag upp till din hjärna och resten av kroppen. Hjärtat signalerar en väldigt stark signal, som en dirigent, om kroppen är i balans eller inte.

Känslor ger bränsle åt kortisol och DHEA. Obehagliga känslor ger bränsle åt kortisol. Behagliga känslor (välmående) ger bränsle åt DHEA.
Genom att fokusera på ditt hjärta och känna positiva känslor så ger du signaler till hjärnan och övriga kroppen och du påverkar alltså ditt välmående positivt.

Så pröva detta:
Lägg din hand på hjärtat och fokusera din uppmärksamhet på trakten kring ditt hjärtat. Föreställ dig att du andas in och ut lugnt genom hjärtat. Tänk först neutral precis som du frikopplar en bil. Helt neutralt. Lägg därefter till en positiv känsla, en känsla av tacksamhet, av lugn, trygghet, harmoni eller vad du vill känna. Fortsätt att andas en stund på detta sätt. Hur känns det nu? Om du fortsätter att träna på det här sättet så blir det mer ditt normalläge.

Lycka till!
Veckans tips är skrivet av Kerstin Wångstedt

Vill du att vi kontaktar dig?

Namn:*

Företag:*

Telefon:*

E-post:*

Blue line